jueves, 9 de septiembre de 2010

Falset


L'altre dia vaig anar a Falset amb la meva dona .Feia 35 anys que no anaven per allà.Trobar aquells llocs va ser maquíssim. Havíem estat el mateix any que ens varem casar i era molt maco. Ens agradaria poder tornar aviat. Val la pena.

Falset es la capital de la comarca i es molt a prop de l'Ebro .
Per anarhi cal tenir automóvil o anar en autobús i hi es a un grapat de distancia .
El que passa es que amb els anys ha canviat molt i tot es diferent de com era abans .
Nosaltres haviem recorregut tota la zona i aquesta vegada ho vam trobar molt diferent de com era fa tants anys . Segur que tornarem quan poguem.

Algunes curiositats sobre Falset: El poble durant la " Guerra se Succesió " va ser fidel a les tropes de Felip V i va lluitar contra els partidaris de l'Arxiduc Carles, per lo qual no va tenir problemes .
L'agost de 1810 va ser ocupat per les tropes napoleóniques i va ser reconquerit el dia 29 del mes per les tropes espanyoles .

Sobre un llom s'hi troben les restes de l'antic castell . Derruit per Felip V va ser reconstruit anys després i es conserva l'antiga capella i dues torres que va fer construir Felip V .

4 comentarios:

Cristina dijo...

Hola Josep Lluis!!!!!
supongo que debió de ser emocionante volver después de tanto tiempo no??? y por lo que dices tiene que ser una sitio interesante y muy bonito, la verdad que esas zonas no las conozco mucho pero debe ser toda esa zona increible, un saludo y a volver y recordar viejos tiempos !!! un saludo

Mariano dijo...

Hola josep Lluis!!!
Com Cristina em sembla emocionant anar a llocs on ja he estat abans y encontrar las cosas que visite antes ya y encontrarlo diferente tambien es lo normal porque alli viven gente que reconstruye lo vivido en el lugar y reconocerlo debe ser maravilloso, un saludo cortes .

Santiago dijo...

Hola Pepelú.No nos conocemos y está difícil que nos veamos,pues yo vengo los viernes.A mí también me gustaba la escalada pero espeleología no practiqué nunca.Me daba miedo bajar a las simas. Nunca he sido valiente.

Un abrazo.

pepelú dijo...

Fer espeleología es maravellós , sobre tot si vas a llocs com Sant Llorenç de Munt o Montserrat . Només necessites un casc amb llum ( l'ideal es portar un carburer o una llinterna amb frontal per fer-ho bé Si a més portes alguna baga i mosque tons millor ,per que pots fer rapel.